Sommarprogram 2019

UPPDATERING 14.5.2019:
Seglatsavgifterna har halverats(!) med hjälp av ett understöd från Gesellius stiftelse.

JUNI


FiSScFjäll för spejarscouter

8 - 16.6 Muonio

Vandra i Pallasfjällen (800 möh), lär dig kocka mat i vildmarksförhållanden, njut av fina utsikter i fjällen, bekanta dig med Kåtan… FiSScFjäll är ett vandringsläger i Lappland för spejarscouter födda 2006 eller tidigare, samt för kompisdeltagare i samma ålder.

Den exakta restidtabellen är inte fastställd, men räkna gärna med en extra dag för resor i båda ändorna. Deltagare kommer att åka upp till Kåtan med abonnerade bussar och/eller tåg. Resrutt och färdmedel bestäms efter sista anmälningsdag. Mer information hittas här.

Målgrupp: Spejarscouter

Pris: Deltagaravgiften är 120 €. Därtill kommer resekostnader på ppskattningsvis ca 140€. De sammanlagda kostnaderna för att delta i lägret blir alltså ca 260 €. (Obs! det går att ansöka om understöd)

Anmälning: här via Kuksa (Sista anmälningsdag 31.3.)

Dagsläger

10 - 14.6 kl 9 - 15 på NJK Björkholmen

Vi ordnar tillsammans med Vikingaflickorna ett dagsläger för vargungar och äventyrsscouter. Lägret kommer att fokusera på att alla deltagare kan vänja sig vid vardagen på en båt. Lägret rekommenderas för alla vargungar och äventyrsscouter, men tyvärr finns det endast plats för sammanlagt 16 barn (10 Vikingar + 6 Vikingaflickor) så FÖRST VID KVARN! Mer information följer

Målgrupp: Vargungar och äventyrsscouter

Pris: 100 €

Anmälning: här via Kuksa (anmälning börjar 1.3., sista anmälningsdag 19.5)

Äventyrsscouternas Eskader

14/15 - 16.6 NJK - Högholmen eller Kajholmen - NJK

För äventyrsscouterna ordnar kåren en gemensam eskader tillsammans med äventyrsscouter från Sjöscoutkåren Vikingaflickorna. S/y Heimdal och S/y Corail deltar. Rutten går från NJK antingen österut eller västerut. Start sker antingen på fredag kväll eller lördag morgon och vi avslutar på söndag eftermiddag.

Målgrupp: Äventyrsscouter

Pris: 40 € 20 €

Anmälning: här via Kuksa (Sista anmälningsdag 19.5)

Sail & Steak

23 - 26.6 Ekenäs - Visby - Kasnäs

För dig som älskar tuff offshore och biff! Planen är att segla söderut i två dygn, äta en biff i en bra hamn, och segla tillbaka till Finland igen. MYCKET SIMPELT.

Målgrupp: Spejarscouter och äldre

Pris: 90 € 45 €

Anmälning: här via Kuksa (Sista anmälningsdag 14.6)

FiSSc Eskader (och På Rätt Köl)

29.6. - 3.7 Kasnäs - Nagu

Eskadern startar i Kasnäs och avslutas i Nagu. Där emellan seglas dagsetapper på Skärgårdshavet. En spännande tävling i form av På Rätt Köl ordnas som en integrerad del av själva Eskadern.

Till och från Kasnäs ordnas vid troligtvis busskjuts för byte av besättning, antagligen från Salo vart det är lättare att ta sig med buss eller tåg. Båda kårens båtar deltar i eskadern. Det finns ett begränsat antal platser ombord.

Målgrupp: Spejarscouter och äldre

Pris: 65 € 32,50€

Anmälning: här via Kuksa (Sista anmälningsdag 19.5)

JULI


Sail & Hike, etapp 1

3 - 12.7 Nagu - Höga kusten - Vasa

För dig som vill uppleva höga kustens otroligt fina natur både på land och till havs, samt segla offshore. Under seglatsen siktar vi på att både hinna segla, vandra och bestiga Skulebergets VIA FERRATA.

Målgrupp: 2005 födda och äldre

Pris: 100 € 50 € (inkl. inte via ferrata avgift 550 SEK p.g.a. väderkänslighet)

Anmälning: här via Kuksa (Sista anmälningsdag 14.6)

Sail & Hike, etapp 2

12 - 21.7 Vasa - Höga kusten - Helsingfors

För dig som vill uppleva Svenska ostkustens otroligt fina natur både på land och till havs, samt segla offshore. Under seglatsen spenderar vi några dagar i skogen och några till havs.

Målgrupp: Explorerscouter och äldre

Pris: 110 € 55 €

Anmälning: här via Kuksa (Sista anmälningsdag 14.6)

chevron-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram