Vikingarnas sommarprogram 2017

VIKINGEN: Sommarprogram 2017

Missade du Vikingen med sommarprogrammet för 2017 som skickades ut per e-post den 29.3?
Ingen fara, här kan du ladda ner den eller läsa den online!

KURIOSA: Vikingen är kårens tidning, som dessvärre uteblivit sedan 2012. I Vikingen har med årens lopp förutom info även funnits både kortare och längre skriverier om seglatser, resor och annat intressant som kåren varit med om. Detta nummer av Vikingen är en specialare med info om sommaren.

Navigatorseglatser 2017

Kom ihåg att det också ordnas seglatser ombord på s/y Navigator. Anmäl dig möjligast fort för att säkra en plats ombord på s/y Navigator eller senast den 15.4!
Skärgårdsseglats I (18–21.6), Offshoreseglats I (22.6–1.7), Offshoreseglats II (1–15.7), Skärgårdsseglats II (15–21.7)Nybörjarseglats (11–13.8)

Läs mer på www.scout.fi/handelser/ eller fråga Julius von Martens.

JUNI

Vargungeseglats (17 - 18 juni)

Med både start och slut på NJK seglar vi i Helsingfors skärgård, med övernattning i någon lämplig hamn.

Äventyrsscoutseglats (19 - 21 juni)

Måndagen den 19.6 drar äventyrsscouterna ut på seglats från NJK. Med två övernattningar kommer seglatsen att bära västerut, med avslutning i Ekenäs.

Spejarscoutseglats (26 - 30 juni)

För spejarscouterna ordnas i sommar en flerdygnsseglats längs kusten där deltagarna har en chans att utveckla sina seglingsfärdigheter. Här får scouterna segla och sköta båten själva, under handledning av duktiga och kunniga skeppare.

JULI

Långfärdsseglats (1 - 21 juli)

Den här seglatsen är riktad till explorerscouter och ledare. På vår nya fina Heimdal ryms många med, så kom med och planera den roligaste rutten och det roligaste programmet!

Specifikare rutt, program och mat planeras av deltagarna själva och därmed preciseras priset senare.

Anmäl ditt intresse till Patrik Eriksson

 

 

AUGUSTI

Den 31 juli kommer vi igen att åka tillbaka ut till det historiska Stora Bredskär för att tillsammans med Sjöscoutkårerna Vikingaflickorna och Porkala uppleva en till oförglömlig lägervecka! Lägret börjar måndagen den sista juli och fulländas söndagen den 6 augusti. För vargungarna pågår lägret fram till besöksdagen på onsdag.

Under lägret där Bredskärsvaluta är allt handlar det långt om förhandlingskunskaper och slit. Men minst lika mycket om att ha det roligt med alla gamla och nya ansikten! Detta blir Monopol på större och äventyrligare skala än någon skådat, kom med!

Höstmönstring (16 augusti)

Höstmönstringen, även kallat seglingsjippot, ordnas tillsammans med Vikingaflickorna på NJK Björkholmen. På jippot får föräldrar och intresserade bekanta sig med kårernas ledare, båtar och verksamhet. Seglingsjippot agerar startskott för höstens kvällsseglatser.

Bjud med dig dina kompisar, små som stora, till seglingsjippot!

Kvällsseglatser (fr.o.m. vecka 33/34)

Åldersgruppernas kvällsseglatser kommer att börja igen vecka 33 eller 34. Vi brukar vara ute 1-2 timmar beroende på ålder och väder. Sedan seglar vi så långt in på hösten som vädret tillåter.

Ta med dig din kompis och testa på segling!